Македонијо жална ле мајко

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Македонијо жална ле мајко
доста си страдала,
страдала си жална ле мајко
четири, пет векови. [х2]
Ако сакат господ ле мајко
јас да си пораснам
села ќе соберам ле мајко
чета ќе направам. [х2]
Планина ќ' одам мила ле мајко
с' душман ќе се бијам
с' душман ќе се бијам ле мајко
знаме ќе развијам. [х2]
На знамето да пишит ле мајко
смрт или слобода
смрт или слобода ле мајко
за Македонија. [х2]

Поврзано[уреди]