Литали, литали девит реда галаба

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Литали, литали девит реда галаба,
и четири пауина, пауина.
Кацнале, кацнале на царуви дворува.
Царица бисир уф кутел миијше, миијше,
и на галаба и пауина фаргаше, фаргаше.
Калвајте, калвајте девит реда галаба,
галаба и четири пауина, пауина.
Ваа гудина дојдоте, уд гудина па.

Поврзано[уреди]

Забелешка[уреди]

  • Оваа песна е од Воденско.