Лисаво

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Лисаво, Лисаво, Лисаво на мајка,
џан бела кадуно, солунска коконо, (х2)
Ти кога запеиш, Лисаво на мајка,
далеку се слуше, дур на нашта нива,
дур на нашта нива, дур на нашта слива.
Јас кога да слушнам, Лисаво на мајка,
сарпот го фарљувам, на стог са качувам,
срце ми голее, шо арно си пееш.
Ти кога запеиш, Лисаво на мајка,
далеко се слуше, прико три планини,
прико три морини, солунското поле.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Белешка[уреди]

Оваа песна е собрана од селото Куфаја, од околината на Солун.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Костас Новакис