Ленче бре душо, Ленче бре срце

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ленче бре душо, Ленче бре срце,
Умирам загинвам за тебе
Кога поминвам, кога заминвам
Покрај твоето дуќанче
Аман Ленче бре.
Рефрен:
Врви, лудо, врви си
Ваму фајде ти немаш
Лице мое бело румено
Е армасано.
Ленче бре душо, Ленче бре срце,
Умирам загинвам за тебе
Кај и да одам тебе те гледам
Срцево мое ќе пукне,
Аман Ленче бре.
Рефрен:
Врви, лудо, врви си
Ваму фајде ти немаш
Лице мое бело румено
Е армасано.
Ленче бре душо, Ленче бре срце,
Умирам загинвам за тебе
Се ќе ти купам, сал да те земам
Цел век да бидам со тебе
Аман Ленче бре.
Рефрен:
Врви, лудо, врви си
Ваму фајде ти немаш
Лице мое бело румено
Е армасано.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни