Леле Јано

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Леле Јано, леле мила ќерко,
а што седиш везден на ѓерѓефот?
А што седиш везден на ѓерѓефот,
а што везеш свилена марама?
Леле мајко, леле стара мајко,
не си везам свилена марама.
Не си везам свилена марама,
тук си везам македонско знаме.
Да се сторам млада комита,
да покријам млад Делчев војвода.
Да покријам Делчев војвода,
тој загина за Македонија,
за Македонија.

Поврзано[уреди]