Кумановско поље

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Што ми омилело, Мале
што ми омилело
Еј, Кумановско поље. (2x)


К'д ќе ги погледну, Мале
К'д ќе ги погледну,
Еј, Кумановке моме. (2x)


Кумановке моме, Мале
Кумановке моме,
Еј, бело променете. (2x)


Што убаво носив, Мале
Што убаво носив,
Еј, саје извезене. (2x)


Саје навезене, Мале
Саје навезене,
Еј, китке накитене. (2x)

Поврзано[уреди]