Крај Вардара седеше

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Крај Вардара седеше
алтан капче везеше. [х2]
Шеќериче, јабанџиче
да пукниш ќе те земам. [х2]
Алтан капче везеше,
луто мајка колнеше. [х2]
Шеќериче, јабанџиче
да пукниш ќе те земам. [х2]
Луто мајка колнеше,
дробни солзи ронеше. [х2]
Шеќериче, јабанџиче
да пукниш ќе те земам. [х2]

Поврзано[уреди]