Кој што ме чуе да пеам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кој што ме чуе да пеам,
Тој мисли тага јас немам.
Јазе си пеам, веселам-
Тагите да заборавам.
Оздола иде либето,
Со двајца верни другари.
Либето беше трендафил,
Другарите беа гранчиња.
Јазе на либе му зборувам:
Дојди ми либе до вечер.
Дојди ми либе до вечер,
Јас ќе те чекам под пенџер.
Дојди ми либе до вечер,
Јас ќе те чекам под пенџер.
Не можам либе да дојдам,
Јас си заљубив друго либе.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика