Кога ќе одиш моме за вода

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Kога ќе одиш моме за вода, (х2)
и мене Злато моме да ме ругаш. (х2)
Да ти поносам моме стомните, (х2)
да не те бољат моме раците. (х2)
Kога ќе одиш моме за слама, (х2)
и мене Злато моме да ме ругаш. (х2)
Да ти поносам моме косето, (х2)
да не те боља моме рачето. (х2)
Kога ќе одиш моме на нива, (х2)
и мене Злато моме да ме ругаш. (х2)
Да ти поносам моме дикељо, (х2)
да не те боља моме лакчето. (х2)

Оваа песна е собрана од селото Куфаја, од околината на Солун.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Костас Новакис