Кинисуе Стојан во планина

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кинисуе Стојан во планина,
кинисуе нарачуе,
нарачуе Стојан на мајка си.
Јас ќе одам мајко во планина,
во планина мајко, по рудина,
да напасам мајко бело стадо.
И оставам мајко седум сестри,
ти да гледаш мајко да ги караш,
да не скитат ноќе по сокаци.
Да не чујам мајко нешто смеја,
да се бајат шега селаните,
да не ми се смејат другарите.

Поврзано[уреди]