Кинисала Роса ју планина

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кинисала Роса ју планина,
да си бере Роса росно цвеќе,
ден го брала Роса, ден китила.
Накитила Роса три товара,
товарила Роса, замркнало,
ја смркнало Роса, затемнило.
Ој овчари, море, мили браќа,
каде има браќа таа вечер,
таа вечер, браќа, да ноќевам.
Ноќевала Роса кај овчари,
ја самнало Роса, товарила,
кинисала Роса да си оди.
Насмеа се Роса на овчари,
Ој овчари, море, будалишта,
сретнал волкот, море, рудо јагне,
па не знаел, море, да го јаде.

Поврзано[уреди]