Кинисав да одам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кинисав да одам,
во Костур на гости.
Деверот ми викна:
„Врати се невесто“.
Врати се невесто,
момчето ти дојде.
Момчето ти дојде,
дома не те најде.
Промена ти сака,
кошулата бела.
Кошулата бела,
ич не заносена.
Вечера ти сакат,
кокошка печена.
Кокошка печена,
ич не донесена.

Поврзано[уреди]