Карамфило филфило

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Карамфило филфило моме,
карамфило филфило,
Карамфило филфило моме,
ти карамфил не носиш.
Ти карамфил не носиш моме,
ти карамфил не носиш,
ти карамфил не носиш моме,
на каранфил мирисаш.
Друшките ти носеа моме,
друшките ти носеа,
друшките ти носеа моме,
ама не мирисаа.
Цел ден стојам на порти моме,
цел ден стојам на порти,
цел ден стојам на порти моме,
пушка држам во раце.
Да убијам татко ти моме,
да убијам татко ти,
жал ми падна за тебе моме,
ќе останеш сираче.

Поврзано[уреди]