Кажи, кажи либе Стано

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кажи, кажи, либе Стано,
Што си замислена.
Дали руба немаш Стано,
Или пари немаш.
Се си имам, либе Димчо,
Само едно немам.
Јас си немам, либе Димчо,
Од срце порода.
Јас ќе одам, либе Димчо,
Во Солуна града.
Ќе ти купам, либе Стано,
Дете позлатено.
Ај, што ќе ми е, либе Димчо,
Дете позлатено.
Кога нема, да ми каже,
Од срцето мајчице.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика