Каде си тргнало, абре бај постоле

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Каде си тргнало, абре бај постоле
каде си тргнало по ноќно време,
аман, аман, аман по ноќно време
аман, аман, аман по месечина.
На пат ми те чекаат абре бај постоле
на пат ми те чекаат до три пусии,
аман, аман, аман до три пусии,
аман, аман, аман до три пусии.
Прва пусија абре бај постоле
прва пусија турски черкези,
аман, аман, аман турски черкези,
аман, аман, аман турски черкези.
Втора пусија абре бај постоле
втора пусија клети душмани,
аман, аман, аман клети душмани,
аман, аман, аман клети душмани.
Трета пусија абре бај постоле
трета пусија први душмани,
на пат ми те чекаат тебе да те фатат,
аман, аман, аман тебе да те фатат.

Поврзано[уреди]