Имала мајка син питимија, син кајмаклија

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Имала мајка син питимија, син кајмаклија
Она гу пуштила поп да си уче, дјак да си чине.
Она гу пуштила за три гудини, за три гудини.
Он си научил за три месеци, за три меседи.
И ми дојдели ду два кулака, ду два кулака,
Деца да венќе, мома да крсте, мома да крсте.
Он си забравил тимјан и восук, ем лепата книга.

Поврзано[уреди]

Забелешка[уреди]

  • Оваа песна е од Воденско.