Иди ја мамо посакај

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Иди ја мамо посакај,
Марија, наша мамо комшивка.
Ако је неја не давет,
та имат сестра мамо помала.
Ако и неа не давет,
та имат снаа, мамо, вдовица.
Ако и неја не е давет,
плевната ќе му мамо запалам.
Да горит, мамо, да горит,
како што срце горит по неја.

Поврзано[уреди]