Зимско утро

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„Зимско утро“

од Блаже Конески


Молчи зимското утро
Се стуткало како куче.
Уште не му се излегува надвор.
Студи.


Под мојот прозорец
И денеска цвркоти и си рипка
Шалава сипка:
Сип, сип, сип!
И тоа како порив за живот
Во мене пак се буди!

Видете исто така[уреди]