Земај ми го мили тате тоа девојче

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Земај ми го мили тате тоа девојче [x2]
тоа девојче охриѓанче. [x2]
Јас ти неќам мили синко тоа девојче [x2]
Тоа девојче охриѓанче. [x2]
Јас си сакам мили синко Битолчанче [x2]
Битолчанче миразличе. [x2]
Јас си неќам мили тате битолчанче [x2]
тук си сакам првото либе. [x2]

Поврзано[уреди]