За Зарина

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

(Ој Зарино, прва севдо)

Ој Зарино, прва севдо [2x]
Еднуш јас дојдов дома ти. [2x]
Еднуш јас дојдов дома ти, [2x]
тебе дома не те најдов. [2x]
Тук' те најдов по комшии, [2x]
по комшии, по азбашчи. [2x]
Кај се нишаш на нишалка [2x]
со твоите први другари
со мојте баш душмани.
Мор Зарино, прва севдо, [2x]
ако ме љубиш, љуби ме,
ако не право кажи ми.
Ако не, право кажи ми [2x]
да си го барам чарето,
да не си губам времето.
Да си го барам чарето [2x]
младост течит како река,
а младост не е за два века.

Поврзано[уреди]