Зачукале тапаните

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Зачукале, зачукале тапаните
се собрале, се собрале сватовите.
Румба, румба, румба ба
лиду, лиду, лиду ду
ајде чудо големо.
Ми јавнале, ми јавнале мулињата
запалиле, запалиле лулињата.
Румба, румба, румба ба
лиду, лиду, лиду ду
ајде чудо големо.
Ќе ми одат, ќе ми одат по невеста
по невеста, по невеста преку Вардар.
Румба, румба, румба ба
лиду, лиду, лиду ду
ајде чудо големо.
Ми дотекол, ми дотекол силен Вардар
ми однесе, ми однесе невестата.
Румба, румба, румба ба
лиду, лиду, лиду ду

ајде чудо големо.

Почнал зетот, почнал зетот да ми плачи
а сватови, а сватови за дарови.
Румба, румба, румба ба
лиду, лиду, лиду ду
ајде чудо големо.

Поврзано[уреди]