Засвирил Стојан

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Засвирил Стојан

од македонското народно творештво

Засвирил Стојан, посвирел,
Со шарен кавал, леле, на село. [2х]
 
Почула Стојна Попова
Метејќи рамни, леле, дворови. [2х]
 
Фати ја мајко, метлава,
Да видам, мајко, кој свири.
Со шарен кавал, леле, на село.
 
Ако е лудо неженето,
Чекај ме мајко, леле, година,
Со младо момче, леле, на коња.
Со младо момче на коња,
Со машко дете на раце.


Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика