Запеј песна Македонко

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Запеј песна Македонко
ти испрати голем поздрав надалеку
поздрави браќа, сестри на три страни
од Охрид до Пирин дур до Солуна.
Твојта песна Македонко
ќе расплаче многу срца разделени
невидени браќа, сестри многу години
со тие граници разделени.
Запеј песна Македонко
да се зберат браќа, сестри Македонци
сите ние да запејме, да се чуе
од Охрид до Пирин, дур до Солуна.

Поврзано[уреди]