Животе мој

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Среќна љубов имавме
живот, песни сакавме
но за наша несреќа
останав јас без неа.
Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?
Сега скитам осамен
пеам песна од срце
чувам тајни спомени
на далечни времиња.
Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?
Мојот живот без него
како славеј без песна
мојот живот без неа
тажна врба без корен.
Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

Поврзано[уреди]