Жали горо, црни сестро

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Жали горо, црни сестро,
двајца да жалиме.
Ти за твоите лисја, горо,
јас за мојта младост.
Твојте лисја, горо сестро,
слана ги попари.
А мојата младост горо,
мајка ја зацрни.
Што ме даде, горо сестро,
многу надалеку.
Надалеку, горо сестро,
преку девет гори.
Надалеку, горо сестро,
зедов старо аро.
Твојте лисја, горо сестро,
в' пролет ќе разлистат.
А мојата младост горо,
нема да се врати.

Поврзано[уреди]