Еј ти Марие, селвие

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Еј ти Марие, селвие
дал имаш слатка леле вечера? [х2]
Имам бре лудо как' немам,
за тебе јагне леле печено,
а за сватови море варено.
Еј ти Марие, селвие
дал имаш место за спиење? [х2]
Имам бре лудо как' немам,
за тебе башка одајче,
а за сватови море тремови.

Поврзано[уреди]