Еј севдалино, еј малој моме

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Еј севдалино, еј меанџике
отвори ладна меана
ти да ме служиш,
ти да ме служиш,
бела љута ракија.

Рефрен:

Севдо ле оган душата ми гори
по твојта снага убава. [х2]
Еј севдалино, еј меанџике
елај до мене приседи,
ај ко да пијам,
ај ко да пијам
сакам да те милувам.

Рефрен

Еј севдалино, еј меанџике
дали ќе дојдеш со мене
со мерак сакам, со тебе душо
се тебе да се ќердосам.

Рефрен

Еј севдалино, еј меанџике
дали ме сакаш кажи ми,
ако ме неќеш,
ако ме неќеш
дај ми уште ракија.

Поврзано[уреди]