Ергенлак е мамо пашалак

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ерген си одев мамо наодев,
убави моми мамо заљубив,
ергенлак е мамо пашалак,
моминството е мамо везирство. [х2]
Убави моми мамо заљубив,
сè лични бели мамо кочански,
ергенлак е мамо пашалак,
моминството е мамо везирство. [х2]
Од сите мамо моми што љубев,
само ми беше една на срце,
ергенлак е мамо пашалак,
моминството е мамо везирство. [х2]

Поврзано[уреди]