Елај либе, елај

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Елај либе, елај,
елај на колено,
еј, мило ле либе,
како сум ти болен.
Трева до колена,
оган до рамена,
еј, мило ле либе,
огин до рамена.
Околу фрлаат,
бомби и куршуми,
еј, мило ле либе,
бомби и куршуми.
Мене ме ранило,
среде во срцето,
еј, мило ле либе,
среде во срцето.

Поврзано[уреди]