Едно малој моме

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Едно малој моме [3х]
без мајка остана. [2х]
Расна ми порасна [3х]
и за мајка праша. [2х]
Тате мили тате [3х]
каде е мојата мајка?
Твојта мајка чедо [3х]
в црна земја спие. [2х]

Поврзано[уреди]