Дојди мајко испрати ме

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Дојди мајко испрати ме
јас ќе си одам.
Јас ќе одам мила мајко
многу далеку,
оф мајко ле туѓа туѓина.
Јас ќе одам мила мајко
туѓа туѓина.
Да ги видам мила мајко
нашите браќа.
Да запејме мила мајко
песна убава.
Оф мајко ле песна убава,
песна пејме солзи лејме
за родниот крај.
Кога стигнав мила мајко
в' туѓа туѓина
таму сретнав мила мајко
браќа и сестри.
Оф мајко ле, браќа и сестри
песна пејме, солзи лејме
за родниот крај.

Поврзано[уреди]