Дај ми мамо динар, до два

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Дај ми мамо динар, до два
да си купам промена
да се променам мила моја мамо
за да ме либе мамо бендиса.
Дај ми мамо динар, до два
да си купам белило
за да набелам мојто црно лице
за да ме либе мамо бендиса.
Дај ми мамо динар, до два
да си купам црвило
за да нацрвам мојто медно усте
за да ме либе мамо бендиса.

Поврзано[уреди]