Дали знаеш мила мајко

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Дали знаеш мила мајко
што сум несреќна
стално дома сама седам
надвор не смеам.
Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.
Од либето што ме раздели
без да сакам јас
в' гради болка ми остави
на срце мраз.
Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.
Дали пак тој ќе се врати
јас да го чекам
до две думи јас да му кажам
дека ќе умрам.
Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.
Две години тајна љубов
нека секој знај
таа мене ќе ме мачи
дури до гроба.
Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.

Поврзано[уреди]