Гори Балкан

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Гори Балкан, гори Балкан
во горна Дебрца
во горна Дебрца, Балкан,
село Арбиново.
Стари Дејан свадба прави
свадба прави со ѕверови
од никаде помош нема
само Ѓурчин од Слатино.
Само Ѓурчин од Слатино
и тој Климе Злестовчето.

Поврзано[уреди]