В село се чешма градеше

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
В село се чешма градеше,
голем се џумбуш правеше.
Лиду, лиду лиду, ли ду ду,
голем се џумбуш правеше.
В село се чешма градеше,
на крај село до јаворот.
Лиду, лиду лиду, ли ду ду,
на крај село до јаворот.
Каков им беше мајсторот,
чешмата што ја направи?
Лиду, лиду лиду, ли ду ду,
чешмата што ја направи.
Чешмата што ја направи,
како ѝ тури чепурот.
Лиду, лиду лиду, ли ду ду,
како ѝ тури чепурот.

Поврзано[уреди]