Возот браќа тргнува

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Возот браќа тргнува
право за Германија,
стари мајки остануваат
дробни деца да гледаат.
Одиме, пееме, солзи рониме
тој прв што замина сал го колниме. [x2]
Со либето одиме
пари да спечалиме,
пари да спечалиме,
куќа да направиме.
Одиме, пееме, солзи рониме
тој прв што замина сал го колниме. [x2]
Наши верни другари
таму ќе не пречекаат,
ергени ќе пеат
жените ќе жалат.
Одиме, пееме, солзи рониме
тој прв што замина сал го колниме. [x2]

Поврзано[уреди]