Водарки

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

(Моми за вода одеа)

Моми на вода одеа,
со тие стомни шарени.
Темна ги вечер затече,
стомни им корен фанаа.
Темна ги вечер затече,
стомни им корен фанаа.
Пеејќи песни убави,
берејќи цвеќе шарено.
Сите ми моми набрале,
планинско цвеќе убаво.
Дафина мома набрала,
алова китка трендафил.

Поврзано[уреди]