Вено, пиле, Вено

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Вено, пиле, Вено, леле,
вечера ли синоќ?
Не сам ни ручало, леле,
а не вечерало.
Цел ноќ не сам спало, леле,
сал сам ја војвало.
Од твојте комшии, леле,
браќа кавгаџии.
На голема чешма, леле,
кавга направиле.
Кавга направиле, леле,
брата ми тепале.

Поврзано[уреди]