А бре, лудо аџамија

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

А бре, лудо аџамија

од македонскиот фолклор
македонски народни песни

А бре, лудо аџамија,
не ме лажи аман,
косите ми ги мрсеше,
снагата ми ја кршеше,
оф, аман, аман.

Нел' ми вети да ми купиш,
срма елек, аман,
косите ми ги мрсеше,
снагата ми ја кршеше,
оф, аман, аман.

Нел' ми вети да ми купиш,
златен прстен, аман,
косите ми ги мрсеше,
снагата ми ја кршеше,
оф, аман, аман.


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.