Ај засвирете млади момчиња

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ај засвирете млади момчиња

од македонскиот фолклор
македонски народни песни

Аj засвирете млади момчиња,
песна весела со душа и срце,
мерак имам јас со вас да запеам,
песна убава, песна македонска.

Мерак имам јас со вас да запеам,
песна весела, песна мераклиска,
песна весела, песна македонска.

Аj со мерак ќе ти засвириме,
и со мерак ќе ти запееме,
коj што пее зло не мисли,
тоа го велат и старите.

Моjата песна знаj сè ќе победи,
среќа љубов тоj во песна ќе претвори.
Среќен живот јас со песна поминав
со песна живеам, со песна ќе умрам.


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.