Ајде станав се оженив

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

(Зедов жена мрзелива)

Ајде станав се оженив
дејгиди де, дејгиди де.
Зедов жена мрзелива
дејгиди де, дејгиди де.
Ја одведов кај докторот
дејгиди де, дејгиди де.
Доктор вели фајде нема
дејгиди де, дејгиди де.
Ја одведов кај бајачот
дејгиди де, дејгиди де.
Бајач вели фајде нема
дејгиди де, дејгиди де.
Па си зедов суровица
дејгиди де, дејгиди де.
Десет удри еднаш брои
дејгиди де, дејгиди де.
Стана жена си оздраве
дејгиди де, дејгиди де.
Мрза жена фајде има
дејгиди де, дејгиди де.

Поврзано[уреди]