Ајде сонце зајде

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде сонце зајде
меѓу две планини нане мори,
ајде сонце зајде
меѓу две планини.
Ајде у планини
два бели шатора нане мори,
ајде у планини
два бели шатора.
Ајде под шатори
болно моме лежи нане мори,
ајде под шатори
болно моме лежи.
Ајде ја болело
запче срмајлија нане мори,
ајде ја болело
запче срмајлија.

Поврзано[уреди]