Ајде провикнал се Иљо Малешевски

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде провикнал се
Иљо Малешевски [x2]
Иљо војводата.
Кој си нема пушка
тука нека дојде [x2]
пушка да му дадам.
Кој си нема сабја
тука нека дојде [x2]
сабја да му дадам.
Малешево да иде
душман да истера [x2]
од градот Берово.

Поврзано[уреди]