Ајде кога водев коњ да појам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде кога водев мила мамо
коњ да појам на кладенец
море там' си најдов мила мамо
едно лично мало моме.
Ајде очите и' черешови
лицето и' јасно сонце
море учи мајко поучувај
што да правам да го земам?
Ајде слушај синко стара мајка
не лудувај по момето
море момето е посвршено
во комшии за Ѓорѓија.
Море ќе го грабам мила мамо
ќе го грабам од Ѓорѓија
море ќе го носам во одаи
во одаи на дивани.

Поврзано[уреди]