Ајде да се земиме, Васе

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде да се земиме, Васе, Васе
ајде да се земиме.
Како да се земиме Васе, Васе
кога пари немаме?
Пари ќе направиме Васе, Васе
куќа ќе направиме.
Васето на Тановци, Васе, Васе
Томе на Тозиовци.
Кога бевме Битола, Васе, Васе
шеќер, локум јадевме.
Шеќер локум јадевме Васе, Васе
ладна бира пиевме.

Поврзано[уреди]