Ајде да одиме во Битола

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајде да одиме во Битола
во Битола, Широк Сокак
таму, таму има моми убави
моми убави, баш македонски.
Ајде да одиме во меана
во меана Тумбе кафе,
таму, таму точат рујно вино
песни пеат баш македонски.
Ајде да одиме на Пелистер
на Пелистер, Бегова чешма
таму, таму играат Македонци
оро комшиско баш македонско.

Поврзано[уреди]