Ајде болно лежи мојто либе

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ајде болно лежи мојто либе

од македонскиот фолклор
македонски народни песни

Ајде болно лежи мојто либе
болно лежи на постела
болно лежи мојто либе
болно лежи на постела. [x2]

Ајде нит' умират, нит' стануват
ниту богу душа дават
нит' умират, нит' стануват
ниту богу душа дават. [x2]

Ајде ниту мене изим дават
да заљубам друго либе
да заљубам друго либе
друго либе поубаво. [x2]

Ајде стани, стани верно либе
стани, стани да не станиш
ќе одиме во Битола
ќе пиеме пресна бира [x2]
таму свирки ќе ни свират.


Поврзано[уреди]

PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.