Ајде, брала мома бело ми грозје, ем црно

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ајде, брала мома бело ми грозје, ем црно

од македонскиот фолклор
македонски народни песни

Ајде, брала мома бело ми грозје, ем црно.
Брала мома, бело ми грозје,
ем црно, ем црно.
Брала мома бело ми грозје,
ем црно, ем црно.

Ајде наполнила девет ми бочви, со вино.
Наполнила девет ми бочви,
со вино, со вино.
Наполнила девет ми бочви,
со вино, со вино.

Ајде отворила среде друми меана.
Отворила среде друми,
меана, меана.
Отворила среде друми,
меана, меана.

Ајде научил се Дрено, полскиот делија.
Научил се Дрено, полскиот
делија, делија.
Научил се Дрено, полскиот
делија, делија.

Ајде точи вино, немерено, девојче.
Земај пари, неброени,
ѓаволче, ѓаволче.
Земај пари, неброени,
ѓаволче, галапче.


Поврзано[уреди]


Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.