Ајде, ајде моме Стојне

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Ајде, ајде моме Стојне
ајде ајде моме Стојне да бегаме. [х2]

Не сум мома за бегање
не сум мома либе Ѓорѓи за бегање. [х2]

Имам платно за белење
имам платно либе Ѓорѓи за белење. [х2]

Остави го на мајка ти
остави го моме Стојне на мајка ти. [х2]

Нека плаче, нека бели
нека плаче моме Стојне нека бели. [х2]

Поврзано[уреди]