Ах мори моме убаво

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ах мори моме убаво
ќешки кај вас да не дојдев,
мајка ти да не ја сретнев,
од Сарај с' коња идеше.
Ах мори моме убаво
моли му се на мајка ти,
да не ми прави давија,
да не ме знаем запеана,
младоста ќе ми оцрни.
Ах море лудо, будало,
ти мајка ми ја знаеше
што време таа си иди,
и тогај да не идеше.

Поврзано[уреди]